Those brown eyes

Här har vi den lille modellen igen. Den lille killen med de fina, stora, bruna ögonen. Har ni sett mästerkatten i stövlar som är med i shrek? Deras ögon har något gemensamt;)
 

Kunde näääästan låta bli svartvitt..

Här om dagen fotade jag den här lille killen till projektarbetet vi gör i skolan. Blev nöjd med bilderna och jag har till och med (!!!!!!!!!!) låtit bli att göra dem i svartvitt! Iallafall de bilder som skall användas till utställningen ;) Denna fick bli svartvit.
Har totalfastnat i svartvitt! Vet inte vad ni andra tycker men jag tycker inte att det finns något charmigare än ett dammigt gammalt svartvitt porträtt. Dammigt var väl att ta i men jag gillar verkligen känslan av det tidlösa i svartvita bilder.
 

Lustigkurre

Barn kan vara riktigt påhittiga ibland och man undrar var de får allt ifrån. Den här bilden föreställer min lillebror Elias och den togs när jag skulle fota till projektarbetet vi gör i skolan och han tyckte att det var tråkigt att bara sitta. Så han tog ett par muttrar (har ingen aning om vad det är för nåt men vi kallar dem det) och satte för ögonen. Blev ju rätt bra ändå!
 

Återvänder till vardagsrutinerna

Sportlovet är slut och rutinerna har tagit över. Snart lov igen hoppas jag.. Skolan börjar sätta sina spår!
 

Bildminnen del 2

Jag skrev ju i förra inlägget att jag ska lägga upp bilder i olika omgångar som betyder mycket för mig så här kommer del 2.
 
 
 
 
De här två bilderna togs när jag, min bror och min pojkvän Julius åkte med min farmor och farfar till Spanien i början på sommaren 2012. Det var en resa jag aldrig kommer att glömma och glädjen som vi ser på andra bilden fanns där hela tiden. Ovärderligt.

Bildminnen del 1

För ett tag sedan så försvann ALLA mina bilder från 2007 och framåt i samband med att min externa hårddisk kraschade. Över 5000 bilder försvann. Över 5000 fina minnen försvann. Tänk vad en enda bild kan bära med sig. Känslor såsom sorg och glädje.
 
Alla de bilder man har bär med sig på minnen från de tillfällen då de togs, tillfällen som betyder. Jag tar gärna kort på allt och alla för att ha ett minne kvar att titta på då motiven inte längre finns bland oss.
 
När sedan bilderna försvinner så förstår man verkligen hur mycket de betyder för oss. Jag uppmanar er alla att ta kort på allt och alla för föralltid finns inte.
 
Jag kommer under ett par dagar framöver lägga upp några bilder som betyder så mycket för mig så att världens alla rikedomar inte kan ersätta dem. Jag vill visa er att det inte måste vara de snyggaste bilderna, de bäst komposerade bilderna eller de finaste motiven som betyder mycket, utan att det är minnet som bilden bär med sig som betyder. Så här kommer mina två första bilder:
 
 
 
På bilderna ovan kan ni se min farmor och min farfar. Enkla bilder som betyder så himla mycket!
 
 

Lines

Tredje dagen

Nu vart den tredje och näst sista dagen av fotokursen avklarad. Med gott fika och kreativa människor har dagen varit riktigt bra! Kommer definitivt sakna kursdeltagarna när kursen är slut :( Dock har vi en dag kvar av tips och trix, sedan är de proffsfotografer hela högen!
 
 
Moa på bild.
 
 
 
 

Fotokurs i Skövde

Som ni kanske vet så är jag och min kompanjon Moa med och assisterar Tuana när han håller i fotokurs för nybörjare i Skövde. Under hela förra helgen befann vi oss tillsammans med ett gäng härliga kameraälskare i världens mysigaste konferensrum i Skövde och lärde ut grunderna i fotografering och nu i helgen är det dags igen! Ser fram emot att träffa deltagarna igen och såklart ser jag fram emot att få lära ut nya grejer tillsammans med Moa och Tuana.
 

Frostigt

 
All snö har töat bort och det har varit sol och vårväder hela dagen. Lite sorgligt, det är ju ändå bara 1 februari och då ska det vara snö. Eller åtminstonde lite frost så att världen ser extra ömtålig ut.
 
Under veckan som har gått har jag hunnit med att både assistera vid Tuanas Fotokurs i Skövde tillsammans med min fina klasskamrat och vän Moa och så har jag även dragit på mig feber. Inte kul. All inspiration och kreativitet är som bortblåst i och med febern.
RSS 2.0