Take a deep breath

Elias

Don't you worry child, see heaven's got a plan for you.

 
På bilden ovan ser ni min lillebror Hannes på 7 år. Som vanligt har jag fotat med min Canon EOS 500D och 60mm objektivet. När jag tog bilden så hade jag bländartalet 2.8 (det lägsta som går på det objektivet) för att få ett kort skärpedjup (blurrig bakgrund). Jag har valt att fokusera manuellt då autofokusen gärna vill sätta sig på näsan istället för på ögonen. Ett tips om man vill få personer att se små och "hjälplösa" ut när man fotar är att ta kortet uppifrån så som jag har gjort. Då får man också den där hund-ögon-effekten :)

Fruset

 
 
 
Vid den här årstiden är frusna växter ett av mina favoritmotiv. Visst är det något alldeles speciellt på sommaren med alla färgglada växter men de är minst lika fina i sin brun/gråa skepnad på vintern.

Gammal ögonblicksfångare

 
I somras fick jag för mig att börja samla på gamla kameror då jag hittade den här skönheten här hemma. Antalet kameror är ännu inte så stort men det tar sig! För tillfället står det 6 stycken unika gamla kameror och pryder mitt rum är hemma.

God-tisdags-morgon!

 
Godmorgon allihopa! Har en lååång sovmorgon idag, ända till 12:10 faktiskt. Som vanligt kan jag inte sova länge när jag har chansen till det så jag hoppade glatt upp ur sängen kl 7 i morse.Har sedan dess tagit långfrukost och läst lite.
 
Bilden över tog jag en morgon i höstas då solen så fint lyste in i mitt rum. Försökte under fototillfället pricka in så att jag fick med "solprickar" i bilden. Fick då skruva av UV-filtret på objektivet för att det inte skulle sortera bort prickarna. Har använt mig av mitt kamerastativ, fjärrutlösare och på kameran satt som vanligt mitt kära 60mm objektiv. I photoshop har jag sedan bara ändrat exponeringen snäppet högre så att bilden skulle bli ljusare.
 

Freckles

 
Jag är inne i en period då svartvita bilder faller mig i smaken. Att dra upp kontrasten och svärtan lite extra ger bilderna ett lyft och skapar en rätt så dramatisk känsla som kan vara snygg på bilder som annars kan vara rätt lama i utförandet svartvitt.

Självporträtt

 
Lekte lite med kameran idag.Eftersom ingen av mina tre bröder är så himla sugna på att stå framför kameran så fick jag själv agera modell. Det är inget jag trivs med och jag kommer nog aldrig känna mig riktigt bekväm där heller. Det är bakom kamera jag hör hemma, det är där jag trivs som bäst och det är där jag kan släppa lös min kreativitet!
 
Till den här bilden har jag använt mig av mitt Canon 60mm objektiv med så lågt bländartal som möjligt. Fönsterljus är den enda ljuskällan. Jag har något emot den inbyggda kamerablixten så jag fotar nästan alltid i befintligt ljus. Jag har för övrigt en Canon EOS 500D för er som inte visste och det är nästan alltid mitt 60mm objektiv som sitter på. till det objektivet som är så ljuskänsligt passar det väldigt bra att använda sig av det halvautomatiska läget AV (på canon) som man endast kan ändra bländartalet med. Resten ställer kameran in själv.
 
Eftersom att jag själv både står framför och bakom kameran så har jag också använt mig av ett stativ och min fjärrutlösare.

Nyår

 
 
 

Cirkus

 
Min lilla kissekatt Cirkus.

Flower

RSS 2.0